Hozzávalók
60 dkg halfilé (afrikai harcsa, busa, ponty; akár vegyesen is)
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
3 szál sárgarépa
4 db burgonya
3 db halászlé kocka
fűszerek: só, bors, fűszerpaprika
1 db erős zöld paprika
Elkészítés
- A halfiléket felkockázzuk. A vöröshagymát aprítjuk, a sárgarépát és a paprikát felkarikázzuk, a burgonyát kockákra vágjuk.
- Az olajon megpirítjuk a hagymát, megszórjuk fűszerpaprikával, felöntjük 1,5 liter vízzel, és beletesszük a zöldségeket. Hozzáadjuk a leveskockát és fűszerezzük (a sóval óvatosan, mert a kocka is sós).
- 10 perc forralás után beletesszük a felkockázott halat, amikor felforrt, megkóstoljuk a levét, ha szükséges utánaízesítjük. 20 perc alatt készre főzzük.
Erős paprika szeletekkel tálaljuk, ízlés szerint kenyeret kínálhatunk hozzá.
Imádom a halat, ez a recept nekem nagy újdonság, igen megfogott, tetszik. Javaslom megnézni a https://hagyomanyok.wordpress.com oldalt.