Gulyásleves recept

Császárgulyás

A császárgulyás egy osztrák étel, amit általában borjúhúsból készítenek. Kihagyhatatlan eleme a császárszalonna, melynek a nevét is köszönheti.

Császárgulyás

 

forrás: pixabay.com

Hozzávalók

 

80 dkg borjú comb

20 dkg császárszalonna

2 fej vöröshagyma

1-2 evőkanál olívaolaj

1,5 evőkanálnyi kapribogyó

1 citrom

0,5 l alaplé

1 kis doboz tejföl

1-2 evőkanál liszt

fűszerek: só, bors

 

Elkészítés

 

  1. A hagymát aprítjuk, a húst és a szalonnát felkockázzuk. A citromot alaposan megmossuk és felszeleteljük, a kapribogyókat ketté vágjuk.
  2. Kevés olajat forrósítunk, majd rátesszük a szalonnát. Amikor elkezdte kiengedni a zsírját, rádobjuk a vöröshagymát, megpirítjuk, majd rátesszük a húst is. Pár perc kevergetve pirítás után beletesszük a kapribogyót és a citromot, majd lefedve pároljuk.
  3. 5 perc után kivesszük belőle a citromkarikákat, és felöntjük az alaplével. Ízesítjük és fedő alatt alacsony hőfokon puhára főzzük.
  4. A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel. Amikor a hús puha, a lisztes keverékhez adunk a levéből, jól elkeverjük, majd az ételhez öntjük. Alaposan kiforraljuk. Ha szükséges, még fűszerezzük.

Zsemlegombóccal tálaljuk.

 

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Egészségtudatos says:

    Szia!

    Ez különleges étel, megnyerte a tetszésemet. Javaslom megtekinteni a https://fasirt.cafeblog.hu/ oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!