Vaddisznó-gulyás

fotó: pixabay.com

Hozzávalók

1 kg vaddisznó hús (apró hús vagy gulyáshús)

4 szál sárgarépa,

1 kisebb zeller

1 kg burgonya

15 dkg kenyérszalonna

2 fej vöröshagyma

1 evőkanál olívaolaj

4-5 gerezd fokhagyma

2-2 db paradicsom és étkezési paprika

fűszerek: só, őrölt kömény fűszerpaprika, 12 db borókabogyó, 2 db babérlevél, lestyán

fotó: pixabay.com

Elkészítés

  1. Ha egyben van a húsunk, felkockázzuk. A vöröshagymát aprítjuk, a megtisztított zellert és a szalonnát apró kockákra vágjuk. A borókabogyókat egy kés lapjával megnyomkodjuk. A hámozott paradicsomot és a paprikát felaprítjuk.
  2. Az olajon elkezdjük pirítani a szalonnát, rátesszük a zellert, paradicsomot, és paprikát. Sózzuk, megszórjuk a köménnyel és beletesszük a babérlevelet, borókát, és a lestyánt. 10-15 percig összefőzzük. Beletesszük a húst, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. 2-2,5 órát főzzük, amíg a hús megpuhul.
  3. Ezalatt megtisztítjuk a sárgarépát és a burgonyát. Előbbit karikákra-, utóbbit kockákra vágjuk.
  4. Amikor a hús puha, beletesszük a sárgarépát, majd amikor forrt egyet, mehet bele a krumpli is. Ennek a tetejére szórunk egy evőkanál fűszerpaprikát, majd felöntjük vízzel (hagyjuk, hogy a paprika főzés közben keveredjen el, ne kevergessük). Készre főzzük.

Friss kenyérrel, vagy akár pogácsával is tálalhatjuk.

Az epekőoldó hatású lestyánról itt olvashatsz bővebben.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »