Hozzávalók
1 kg vaddisznó hús (apró hús vagy gulyáshús)
4 szál sárgarépa,
1 kisebb zeller
1 kg burgonya
15 dkg kenyérszalonna
2 fej vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
4-5 gerezd fokhagyma
2-2 db paradicsom és étkezési paprika
fűszerek: só, őrölt kömény fűszerpaprika, 12 db borókabogyó, 2 db babérlevél, lestyán
Elkészítés
- Ha egyben van a húsunk, felkockázzuk. A vöröshagymát aprítjuk, a megtisztított zellert és a szalonnát apró kockákra vágjuk. A borókabogyókat egy kés lapjával megnyomkodjuk. A hámozott paradicsomot és a paprikát felaprítjuk.
- Az olajon elkezdjük pirítani a szalonnát, rátesszük a zellert, paradicsomot, és paprikát. Sózzuk, megszórjuk a köménnyel és beletesszük a babérlevelet, borókát, és a lestyánt. 10-15 percig összefőzzük. Beletesszük a húst, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. 2-2,5 órát főzzük, amíg a hús megpuhul.
- Ezalatt megtisztítjuk a sárgarépát és a burgonyát. Előbbit karikákra-, utóbbit kockákra vágjuk.
- Amikor a hús puha, beletesszük a sárgarépát, majd amikor forrt egyet, mehet bele a krumpli is. Ennek a tetejére szórunk egy evőkanál fűszerpaprikát, majd felöntjük vízzel (hagyjuk, hogy a paprika főzés közben keveredjen el, ne kevergessük). Készre főzzük.
Friss kenyérrel, vagy akár pogácsával is tálalhatjuk.
Az epekőoldó hatású lestyánról itt olvashatsz bővebben.
Jó étvágyat kívánok!
Szia!
Nagyon hasznos információkat osztottál meg, köszönet értük. Javaslom felkeresni a https://600-kalorias-etrend.blogspot.com/ oldalt.