Tyúk-gulyás

fotó: pixabay.com

Hozzávalók

1 egész tyúk, belsőségekkel együtt

2 fej vöröshagyma

6 evőkanál olívaolaj

2-3 gerezd fokhagyma

1 cs vegyes zöldség

1 kg burgonya

20 dkg lecsó (vagy 2 db paradicsom és 4 db étkezési paprika)

fűszerek: só, őrölt bors, fűszerpaprika, 1 kávéskanál köménymag

1 db tojás

4-5 evőkanál liszt

2 csipet só

Elkészítés

  1. A megtisztított tyúkot feldaraboljuk (aki nem szereti a zsíros ételt, le is nyúzhatja a bőrét előtte). A vöröshagymát és a fokhagymát aprítjuk.
  2. A forró olajban megpirítjuk a vöröshagymát, fűszerpaprikát szórunk rá, majd felöntjük a lecsóval. Beletesszük a húst, a fokhagymát és a köménymagot. Kevés vizet öntünk rá, és közepes hőfokon lefedve pároljuk 90-120 percig (attól függ milyen öreg volt a tyúk). Az elfőtt vizet pótoljuk.
  3. Ezalatt megtisztítjuk és feldaraboljuk a zöldségeket. A tojásból, lisztből és sóból csipetkét gyúrunk.
  4. Ha a hús majdnem puha, akkor beletesszük a zöldségeket, befűszerezzük, és felöntjük annyi vízzel, mely ujjnyira ellepi.

    (Szándékosan nem sóztam előbb, mert a hús hamarabb puhul só nélkül.)
  5. 10 perc főzés után beletesszük a csipetkét. Azután, hogy az utolsó tészta is belekerült, 20 percig főzzük.

Friss kenyeret kínálunk mellé.

A vércukor szintre is jótékony hatású köménymagról itt olvashatsz bővebben.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »