fotó: pixabay.com
Hozzávalók
50 dkg borjú hús
15-20 dkg borjú velő
1 fej vöröshagyma
3-4 evőkanál olívaolaj
2-3 gerezd fokhagyma
15 dkg gomba
3 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
fűszerek: só, őrölt bors, őrölt kömény, fűszerpaprika, mustár, tárkony
Elkészítés
- A húst kockázzuk fel, a hagymákat megtisztítjuk és felaprítjuk.
- A felforrósított olajban megdinszteljük a vöröshagymát, beletesszük a fokhagymát, majd rádobjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Ekkor megszórjuk a fűszerpaprikával, borssal, sóval, őrölt köménnyel, és felöntjük vízzel. Alacsony hőfokon 90 percig főzzük.
- A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk. A velőt megmossuk, a hártyát leszedjük róla, majd ismét alaposan megmossuk.
- A 1,5 óra letelte után hozzáadjuk a zöldségeket és a velőt, ízesítjük mustárral és tárkonnyal, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Addig főzzük, amíg a zöldségek is megpuhulnak, ha szükséges utánaízesítjük.
Friss kenyérrel és tejföllel kínáljuk.
A tárkony roppant gazdag vitaminokban (A, B 1, B 2, és C), de található benne béta-karotin, cink, foszfor, kálium, jód, magnézium, mangán, és nátrium is. Felhasználási területeiről itt olvashatsz bővebben.
Szia!
Értékes információkat adsz jelen bejegyzésedben, melyeket köszönök szépen. Ajánlom szíves figyelmetekbe a https://fasirt.cafeblog.hu oldalt.