Gulyásleves recept

Velős gulyás ínyenceknek

fotó: pixabay.com

 

Hozzávalók

 

50 dkg borjú hús
15-20 dkg borjú velő
1 fej vöröshagyma
3-4 evőkanál olívaolaj
2-3 gerezd fokhagyma
15 dkg gomba
3 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
fűszerek: só, őrölt bors, őrölt kömény, fűszerpaprika, mustár, tárkony

Elkészítés

 

  1. A húst kockázzuk fel, a hagymákat megtisztítjuk és felaprítjuk.
  2. A felforrósított olajban megdinszteljük a vöröshagymát, beletesszük a fokhagymát, majd rádobjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Ekkor megszórjuk a fűszerpaprikával, borssal, sóval, őrölt köménnyel, és felöntjük vízzel. Alacsony hőfokon 90 percig főzzük.
  3. A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk. A velőt megmossuk, a hártyát leszedjük róla, majd ismét alaposan megmossuk.
  4. A 1,5 óra letelte után hozzáadjuk a zöldségeket és a velőt, ízesítjük mustárral és tárkonnyal, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Addig főzzük, amíg a zöldségek is megpuhulnak, ha szükséges utánaízesítjük.

Friss kenyérrel és tejföllel kínáljuk.

 

A tárkony roppant gazdag vitaminokban (A, B 1, B 2, és C), de található benne béta-karotin, cink, foszfor, kálium, jód, magnézium, mangán, és nátrium is. Felhasználási területeiről itt olvashatsz bővebben.

 

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Egészségtudatos says:

    Szia!

    Értékes információkat adsz jelen bejegyzésedben, melyeket köszönök szépen. Ajánlom szíves figyelmetekbe a https://fasirt.cafeblog.hu oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!