Vörösboros gulyás

fotó: pixabay.com

Hozzávalók

60 dkg marha lábszár

4 szál sárgarépa

2 fej vöröshagyma

3 evőkanál olívaolaj

2-3 gerezd fokhagyma

2 db paradicsom

4-5 dl vörös bor

fűszerek: só, őrölt bors, őrölt kömény, morzsolt zsályalevél

Elkészítés

  1. A húst kockázzuk, a sárgarépát karikázzuk, a vöröshagymát aprítjuk, a fokhagymát pedig préseljük. A paradicsomról húzzuk le a héját, és kockázzuk fel.
  2. A felforrósított olajban pároljuk meg a hagymát, tegyük rá a fokhagymát, majd dobjuk rá a húst, és fehéredésig pirítjuk. Amikor annyi levet engedett ami ellepi, tegyük bele a paradicsomot, és fűszerezzük be. Alacsony hőfokon pároljuk 1,5 órán keresztül. Az elpárolgott folyadékot vörösborral pótoljuk.
  3. Ezután adjuk hozzá a sárgarépát és főzzük további 1 órán keresztül. A folyadékot folyamatosan pótoljuk a borral vigyázva arra, hogy ez egy sűrű gulyás. Amikor a hús megpuhult megkóstoljuk, ha szükséges utánafűszerezzük.

Friss kenyérrel és tejföllel, vagy főtt burgonyával tálaljuk.

A zsálya amellett, hogy kiváló fűszere a marhahúsoknak, torokfájásra is ajánlott. Egyéb érdekességeket itt olvashatsz róla.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »