Gulyásleves recept

Vörösboros gulyás

fotó: pixabay.com

 

Hozzávalók

 

60 dkg marha lábszár
4 szál sárgarépa
2 fej vöröshagyma
3 evőkanál olívaolaj
2-3 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
4-5 dl vörös bor
fűszerek: só, őrölt bors, őrölt kömény, morzsolt zsályalevél

 

Elkészítés

 

  1. A húst kockázzuk, a sárgarépát karikázzuk, a vöröshagymát aprítjuk, a fokhagymát pedig préseljük. A paradicsomról húzzuk le a héját, és kockázzuk fel.
  2. A felforrósított olajban pároljuk meg a hagymát, tegyük rá a fokhagymát, majd dobjuk rá a húst, és fehéredésig pirítjuk. Amikor annyi levet engedett ami ellepi, tegyük bele a paradicsomot, és fűszerezzük be. Alacsony hőfokon pároljuk 1,5 órán keresztül. Az elpárolgott folyadékot vörösborral pótoljuk.
  3. Ezután adjuk hozzá a sárgarépát és főzzük további 1 órán keresztül. A folyadékot folyamatosan pótoljuk a borral vigyázva arra, hogy ez egy sűrű gulyás. Amikor a hús megpuhult megkóstoljuk, ha szükséges utánafűszerezzük.

Friss kenyérrel és tejföllel, vagy főtt burgonyával tálaljuk.

 

A zsálya amellett, hogy kiváló fűszere a marhahúsoknak, torokfájásra is ajánlott. Egyéb érdekességeket itt olvashatsz róla.

 

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. A konyha ördöge says:

    Kedves Egészségtudatos,

    Köszönöm a kedves szavakat!

  2. Egészségtudatos says:

    Remek recept, ki kell próbálni,ajánlom és köszönöm. Javaslom megtekinteni a https://gulyasleves.cafeblog.hu/ oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!