Gulyásleves recept

Pikáns gulyás

fotó: pixabay.com

 

Hozzávalók

 

50 dkg marhalábszár

2 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

3 evőkanál olíva olaj

5 szál sárgarépa

fél fej édes káposzta

2 db paradicsom

1 db étkezési paprika

fűszerek: só, bors, fűszerpaprika, őrölt kömény, majoránna, petrezselyem zöld

 

Elkészítés

 

  1. A megmosott húst kockára vágjuk, a hagymákat aprítjuk. A hámozott paradicsomot és a paprikát apró kockákra vágjuk.
  2. A felforrósított olajban megdinszteljük a vöröshagymát, beletesszük a fokhagymát, és rögtön utána a húst is rádobjuk. Addig pirítjuk, amíg a hús levet enged. Ekkor beletesszük a paradicsomot és az étkezési paprikát, befűszerezzük, és ha felforrt, alacsony hőfokon 3 órán át főzzük.
  3. Ezalatt megtisztítjuk, és karikára vágjuk a sárgarépát, a káposztát pedig csíkokra vágjuk és lereszeljük.
  4. Amikor a hús puha, belerakjuk a zöldségeket, felöntjük egy kevés vízzel, ha kell utánaízesítjük, és forrástól számítva 15-20 perc alatt készre főzzük. A végén megszórjuk a petrezselyem zölddel.

Tálaláskor megszórhatjuk egy kevés nyers káposztával.

 

A petrezselyem zöldje gazdag C vitaminban. Arról, hogy illóolaját mire használják, itt olvashatsz bővebben.

 

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. A konyha ördöge says:

    Kedves Egészségtudatos,

    Köszönöm a kedves szavakat!

  2. Egészségtudatos says:

    Nagyon tetszik ez a bejegyzés, köszönöm. Ajánlom megtekinteni a https://fasirt.cafeblog.hu/ oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!