Hozzávalók
50 dkg marhalábszár
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olíva olaj
5 szál sárgarépa
fél fej édes káposzta
2 db paradicsom
1 db étkezési paprika
fűszerek: só, bors, fűszerpaprika, őrölt kömény, majoránna, petrezselyem zöld
Elkészítés
- A megmosott húst kockára vágjuk, a hagymákat aprítjuk. A hámozott paradicsomot és a paprikát apró kockákra vágjuk.
- A felforrósított olajban megdinszteljük a vöröshagymát, beletesszük a fokhagymát, és rögtön utána a húst is rádobjuk. Addig pirítjuk, amíg a hús levet enged. Ekkor beletesszük a paradicsomot és az étkezési paprikát, befűszerezzük, és ha felforrt, alacsony hőfokon 3 órán át főzzük.
- Ezalatt megtisztítjuk, és karikára vágjuk a sárgarépát, a káposztát pedig csíkokra vágjuk és lereszeljük.
- Amikor a hús puha, belerakjuk a zöldségeket, felöntjük egy kevés vízzel, ha kell utánaízesítjük, és forrástól számítva 15-20 perc alatt készre főzzük. A végén megszórjuk a petrezselyem zölddel.
Tálaláskor megszórhatjuk egy kevés nyers káposztával.
A petrezselyem zöldje gazdag C vitaminban. Arról, hogy illóolaját mire használják, itt olvashatsz bővebben.
Kedves Egészségtudatos,
Köszönöm a kedves szavakat!
Nagyon tetszik ez a bejegyzés, köszönöm. Ajánlom megtekinteni a https://fasirt.cafeblog.hu/ oldalt.