Csángó gulyás

forrás: pixabay.com

Hozzávalók

60 dkg marha lábszár

2 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

3 evőkanál olívaolaj

2-2 paradicsom és étkezési paprika

fűszerek: só, bors, fűszerpaprika, őrölt kömény, majoránna

60 dkg savanyú káposzta

10 dkg rizs

1 kis pohár tejföl

Elkészítés

  1. A húst kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát aprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk, a paradicsomról lehúzzuk a héját, és kockára vágjuk.
  2. A felforrósított olajban üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Amikor engedett egy kis levet rátesszük a zúzott fokhagymát a paradicsomot, és befűszerezzük. Öntsünk rá 0,5 l vizet, és alacsony hőfokon puhulásig pároljuk.
  3. Ez idő alatt összevágjuk a savanyú káposztát és az étkezési paprikát. Megmossuk a rizst.
  4. Amikor a hús majdnem teljesen puha, hozzátesszük a káposztát, a rizst és a paprikát. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, ha szükséges utánafűszerezzük és készre főzzük. A végén beletesszük a tejfölt és 2 percig forraljuk vele.

Friss kenyeret adunk mellé.

A kömény illata és íze igen jellemző. Arról, hogy mire használható, itt olvashatsz bővebben.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »