Csángó gulyás
Hozzávalók
60 dkg marha lábszár
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
2-2 paradicsom és étkezési paprika
fűszerek: só, bors, fűszerpaprika, őrölt kömény, majoránna
60 dkg savanyú káposzta
10 dkg rizs
1 kis pohár tejföl
Elkészítés
- A húst kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát aprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk, a paradicsomról lehúzzuk a héját, és kockára vágjuk.
- A felforrósított olajban üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Amikor engedett egy kis levet rátesszük a zúzott fokhagymát a paradicsomot, és befűszerezzük. Öntsünk rá 0,5 l vizet, és alacsony hőfokon puhulásig pároljuk.
- Ez idő alatt összevágjuk a savanyú káposztát és az étkezési paprikát. Megmossuk a rizst.
- Amikor a hús majdnem teljesen puha, hozzátesszük a káposztát, a rizst és a paprikát. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, ha szükséges utánafűszerezzük és készre főzzük. A végén beletesszük a tejfölt és 2 percig forraljuk vele.
Friss kenyeret adunk mellé.
A kömény illata és íze igen jellemző. Arról, hogy mire használható, itt olvashatsz bővebben.
Jó étvágyat kívánok!