Pulykás gulyás

forrás: pixabay.com

Hozzávalók

1 pulyka felső comb csontozva (kb. 60-70 dkg)

1 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

3 evőkanál olívaolaj

1 db paradicsom

1 db étkezési paprika

fűszerek: só, bors, fűszerpaprika, borsikafű

3 dl tejföl

1-2 evőkanál liszt

Elkészítés

  1. A húst csíkokra vágjuk, a vöröshagymát aprítjuk, a fokhagymát préseljük. A paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt apró kockára vágjuk.
  2. A felforrósított olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, rádobjuk a húst, és magas hőfokon fehéredésig pirítjuk. Ekkor rátesszük a paprikát és a paradicsomot, majd a préselt fokhagymát is, és befűszerezzük.
  3. Saját levében, fedő alatt, készre főzzük. Az időközben összekevert lisztes tejfölt beletesszük, és pár percig forraljuk. Ha szükséges, utánaízesítjük.

Zsemlegombóccal tálaljuk.

A borsikafű egy méltatlanul ritkán használt zöld fűszer, mely mérsékli a pulykahús jellegzetes ízét. Arról, hogy a teáját mi mindenre lehet fogyasztani, itt olvashatsz bővebben.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »