Pulykás gulyás
Hozzávalók
1 pulyka felső comb csontozva (kb. 60-70 dkg)
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 db paradicsom
1 db étkezési paprika
fűszerek: só, bors, fűszerpaprika, borsikafű
3 dl tejföl
1-2 evőkanál liszt
Elkészítés
- A húst csíkokra vágjuk, a vöröshagymát aprítjuk, a fokhagymát préseljük. A paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt apró kockára vágjuk.
- A felforrósított olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, rádobjuk a húst, és magas hőfokon fehéredésig pirítjuk. Ekkor rátesszük a paprikát és a paradicsomot, majd a préselt fokhagymát is, és befűszerezzük.
- Saját levében, fedő alatt, készre főzzük. Az időközben összekevert lisztes tejfölt beletesszük, és pár percig forraljuk. Ha szükséges, utánaízesítjük.
Zsemlegombóccal tálaljuk.
A borsikafű egy méltatlanul ritkán használt zöld fűszer, mely mérsékli a pulykahús jellegzetes ízét. Arról, hogy a teáját mi mindenre lehet fogyasztani, itt olvashatsz bővebben.
Jó étvágyat kívánok!