Hozzávalók
1 kg szarvas hús
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
2 dl vörösbor
1 kg burgonya
30 dkg zöldbab
1 db erős zöldpaprika
fűszerek: só, bors, fűszerpaprika, majoránna, őrölt kömény, 6-8 db borókabogyó, rozmaring, kakukkfű
Elkészítés
- A húst felkockázzuk, leöntjük forró (de nem forrásban lévő) vízzel, majd 1 órára beáztatjuk hideg vízbe (ezáltal mérsékelni lehet a jellegzetes vad ízt).
- Az olajon megpirítjuk a hagymákat, majd rátesszük a húst. Pár perc kevergetés után befűszerezzük, felöntjük a vörösborral, majd annyi vizet teszünk rá, hogy bőven ellepje. 2,5-3 órát főzzük.
- Amikor a hús majdnem puha, beletesszük az erős paprikát, a felkockázott burgonyát és a feldarabolt zöldbabot. Ízlés szerint felöntjük vízzel (ki-milyen sűrű levest kíván készíteni), ha szükséges fűszerezzük, és készre főzzük.
Friss kenyeret kínálunk mellé.
A boróka bogyó a vad ételek és a marhahús fűszere, de emellett a népi gyógyászat is előszeretettel hasznosítja. Erről itt olvashatsz bővebben.
Szia! Köszönöm ezeket a hasznos információkat, tetszik ez a bejegyzés. Ajánlom nektek megtekinteni a https://600-kalorias-etrend.blogspot.com oldalt.