Gombás gulyásleves

Folytassuk kalandozásunkat a gulyáslevesek világában. Ezúttal gombával készítjük.

Hozzávalók

 

forrás: pixabay.com

50 dkg marha lábszár

2 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

3 evőkanál olívaolaj

30 dkg apró barna csiperke gomba

3 szál sárgarépa

6 db burgonya

fűszerek: só, bors, őrölt kömény, 1 db babérlevél

1 csokor petrezselyemzöld

3 dl vörösbor

Elkészítés

  1. A húst felkockázzuk, a megtisztított hagymákat felaprítjuk.
  2. A felforrósított olajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a babérlevelet és a húst. Amikor a hús levet engedett befűszerezzük, felöntjük a vörösborral, és félpuhára pároljuk.

    Közben megtisztítjuk a zöldségeket. A sárgarépát karikára-, a burgonyát kockára vágjuk, a gombát ha nagyobb, akkor négyeljük.
  3. A félkész húshoz adjuk a zöldségeket, ha szükséges felöntjük vízzel (ez alapvetően egy sűrű étel, vegyük számításba, hogy a gomba levet fog ereszteni). Ha megfőtt a hús, szükség szerint utánaízesítjük. 

Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemzölddel, és friss kenyeret adunk mellé.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »