Folytassuk kalandozásunkat a gulyáslevesek világában. Ezúttal gombával készítjük.
Hozzávalók
50 dkg marha lábszár
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
30 dkg apró barna csiperke gomba
3 szál sárgarépa
6 db burgonya
fűszerek: só, bors, őrölt kömény, 1 db babérlevél
1 csokor petrezselyemzöld
3 dl vörösbor
Elkészítés
- A húst felkockázzuk, a megtisztított hagymákat felaprítjuk.
- A felforrósított olajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a babérlevelet és a húst. Amikor a hús levet engedett befűszerezzük, felöntjük a vörösborral, és félpuhára pároljuk.
Közben megtisztítjuk a zöldségeket. A sárgarépát karikára-, a burgonyát kockára vágjuk, a gombát ha nagyobb, akkor négyeljük. - A félkész húshoz adjuk a zöldségeket, ha szükséges felöntjük vízzel (ez alapvetően egy sűrű étel, vegyük számításba, hogy a gomba levet fog ereszteni). Ha megfőtt a hús, szükség szerint utánaízesítjük.
Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemzölddel, és friss kenyeret adunk mellé.
Szia! Imádom a gombát és ezt a receptet is, köszönöm szépen, hogy megosztottad. Javaslom böngészésre a https://keto-diet.blog.hu oldalt.