Eszterházy-gulyás

Eszterházy-gulyás

forrás: pixabay.com

Hozzávalók

80 dkg marha lábszár

2 fej vöröshagyma

1 szál póréhagyma

4 evőkanál olívaolaj

3 szál sárgarépa

1 közepes fej zeller

8 dl alaplé

1,5 evőkanálnyi kapribogyó 

fűszerek: só, bors, 3 db babérlevél, 1 evőkanálnyi reszelt citromhéj

2-3 dkg vaj

1 kis doboz tejföl

Elkészítés

  1. A hagymákat aprítjuk, a húst kockázzuk, a zöldségeket csíkokra szeljük, és a kapribogyót ketté vágjuk.
  2. A felforrósított olajban megpirítjuk a húst, rátesszük a hagymákat, a babérlevelet és a kapribogyót. 
  3. Fél órányi párolás után beletesszük a zöldség 2/3-át, felöntjük az alaplével, fűszerezzük, és készre főzzük.
  4. A maradék zöldséget megfuttatjuk a vajon.
  5. Ha a hús teljesen puha, belekeverjük a tejfölt, és egyet forralunk rajta.

A párol zöldségcsíkokkal díszítve tálaljuk, szalvétagombócot kínálunk mellé.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: ,
Tovább a blogra »