A császárgulyás egy osztrák étel, amit általában borjúhúsból készítenek. Kihagyhatatlan eleme a császárszalonna, melynek a nevét is köszönheti.
Császárgulyás
forrás: pixabay.com
Hozzávalók
80 dkg borjú comb
20 dkg császárszalonna
2 fej vöröshagyma
1-2 evőkanál olívaolaj
1,5 evőkanálnyi kapribogyó
1 citrom
0,5 l alaplé
1 kis doboz tejföl
1-2 evőkanál liszt
fűszerek: só, bors
Elkészítés
- A hagymát aprítjuk, a húst és a szalonnát felkockázzuk. A citromot alaposan megmossuk és felszeleteljük, a kapribogyókat ketté vágjuk.
- Kevés olajat forrósítunk, majd rátesszük a szalonnát. Amikor elkezdte kiengedni a zsírját, rádobjuk a vöröshagymát, megpirítjuk, majd rátesszük a húst is. Pár perc kevergetve pirítás után beletesszük a kapribogyót és a citromot, majd lefedve pároljuk.
- 5 perc után kivesszük belőle a citromkarikákat, és felöntjük az alaplével. Ízesítjük és fedő alatt alacsony hőfokon puhára főzzük.
- A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel. Amikor a hús puha, a lisztes keverékhez adunk a levéből, jól elkeverjük, majd az ételhez öntjük. Alaposan kiforraljuk. Ha szükséges, még fűszerezzük.
Zsemlegombóccal tálaljuk.
Szia!
Ez különleges étel, megnyerte a tetszésemet. Javaslom megtekinteni a https://fasirt.cafeblog.hu/ oldalt.