Székelygulyás

Székelygulyás

Hozzávalók

50 dkg lapocka

1 kg savanyú káposzta

1 nagy fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2-3 evőkanál olíva olaj

1-2 evőkanál finomliszt

1 nagy pohár tejföl

fűszerek: só, bors, őrölt kömény, fűszerpaprika

Elkészítés

  1. A hagymákat megpucoljuk, aprítjuk. A húst kisebb kockákra vágjuk.
  2. Egy nagyobb lábosban üvegesre pirítjuk a vöröshagymát az olajon, és rádobjuk a húst. Pirítjuk, majd addig pároljuk, amíg annyi levet ereszt, ami majdnem ellepi. Ezután fűszerezzük, és félig puhára főzzük a húst (ha szükséges, vizet öntünk alá). Ez idő alatt a káposztát vízben átmossuk (ha nagyon savanyú, többször is).
  3. A félig puha húshoz adjuk a kimosott savanyú káposztát, és felöntjük annyi vízzel, ami majdnem ellepi.
  4. Alacsony hőfokon, időnként megkeverve, fedő alatt készre főzzük. 
  5. A tejfölt kikeverjük a liszttel, adunk hozzá a gulyás levéből, és alaposan elkeverjük. Folyamatosan kevergetve a káposztához adjuk.
  6. Pár percig forraljuk, ha szükséges utánaízesítjük. 

forrás: pixabay.com

A kömény nagyon jó hatással van az emésztésre. Erről itt olvashatsz bővebben.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: ,
Tovább a blogra »