Gulyásleves recept

Főzzünk a szabadban!

Az, hogy vége a nyárnak, nem jelenti azt, hogy ne lehetne még a szabadban sütni/főzni. Személy szerint jobban is szeretem ilyenkor a bográcsozást, mert kevesebb repülő rovarral kell megküzdeni, és a ruha sem olvad le rólunk a tűző nap hiánya miatt. Lássunk egy klasszikus bográcsos ételt, melyet bárhogy is készítünk, a végeredmény minden esetben fenséges.

Bográcsgulyás

 

Hozzávalók

 

1 kg marha lábszár

0,5 dl olívaolaj 

2 fej vöröshagyma

4-5 gerezd fokhagyma

1 db zöldpaprika

2 db paradicsom

3 szál fehérrépa

5 szál sárgarépa

1 kicsi zellergumó

5-7 szem burgonya

fűszerek: só, őrölt bors, pirospaprika, őrölt kömény, majoránna, kakukkfű, és 6-8 szem borókabogyó

4-6 dl száraz vörösbor

A csipetkéhez:

1 egész tojás

5-6 evőkanál liszt

só, petrezselyem zöld

 

Elkészítés

 

 

Megrakjuk a tüzet, és kezdhetünk is főzni.

  1. Az aprított vöröshagymát beletesszük a felforrósított olajba. Üvegesre dinszteljük, hozzárakjuk a fokhagymát, és pár keverés után rádobjuk a felkockázott húst is.
  2. Amikor a hús levet eresztett, beleteszem az apróra vágott paradicsomot, paprikát, a fűszereket, és felöntöm vörösborral.
  3. Miközben puhul a hús, megpucolom-, és karikára vágom a zöldségeket (a burgonyát és zellert kockára), majd összegyúrom a csipetkét.
  4. Ha a hús majdnem teljesen puha, beleteszem a zöldségeket, ha kell felöntöm vízzel és tovább főzöm, esetleg még ízesítem.
  5. Miután a zöldségek félig megfőttek, belerakom a csipetkét, mellyel készre főzöm a gulyást.

forrás: pixabay.com

Főzéskor előnyben részesítem a zöld fűszereket – sokfélét és sokat használok- a mesterséges ízesítőkkel szemben. Amellett, hogy a  marhahúshoz remekül illik a kakukkfű, az emésztésünkre is kiváló hatással van. Erről itt olvashatsz bővebben. 

Jó étvágyat kívánok!

 

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Egészségtudatos says:

    Szia!

    Én is nagyon szeretek a szabadban lenni és segíteni a főzésben, sütésben. Fenséges recept. Javaslom megtekinteni a https://dietas-etelek.blog.hu/ oldalt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!